香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 1088|回復: 3

陳華鑫鬼屋探靈劏老鼠

中级会员

陳華鑫鬼屋探靈劏老鼠  娛楽新闻

無綫女藝人陳華鑫(Gloria)擁可愛童顏,但自爆原來勁大膽,笨豬跳、探靈、解剖老鼠都未驚過,新一年她直言想擺脫甜美框框挑戰陰暗角色,早前更在劇集《誇世代》中,挑戰巴西柔術!

近日入紙排期,與圈外男友註冊結婚的「少男殺手」陳華鑫,參選2012年港姐入行,擁有童顏外表加雞仔聲,多被安排飾演學生妹或Sweet爆性格角色,在《性在有情》中的校服Look更是殺死人,吸引大批網友喜愛!不過,Gloria直言新一年想挑戰並開拓成熟路線,故受訪時特意穿上黑色薄紗裙洗脫稚氣,俯望時更有幾分貌似國際影后章子怡。

恨演雙面人

Gloria直言她並非可愛怕事的女仔,大膽事迹甚多:「好似同一班朋友跳笨豬跳,個個朋友都驚到退後,我就率先跳落去!又試過去鬼屋探靈,大家都唔夠膽入,我就做第一個!讀書嗰陣生物科要劏老鼠,我都完全唔怕血腥,唔怕臭。」問到想試演甚麼角色?Gloria表示想演雙面人,表面善良但內心惡毒,而在拍攝中的新劇《12傳說》中就有突破:「我飾演電視台藝人,性格好黑暗仲會殺人,奸奸哋!大家會睇到我唔同嘅一面。」

操巴西柔術

而在最近播畢的台慶劇《誇世代》,Gloria亦有新挑戰,自嘲毫無運動細胞的她要接受巴西柔術訓練,直言做熱身運動比練武術更辛苦:「每堂要跑20個圈,做Sit up同掌上壓,踎低起身見頭暈,返到屋企成個人軟晒,手腳都瘀晒,手臂都係同江嘉敏練習時佢啲手指印!(感覺如何?)開心嗰排做多咗運動,身體都好咗,就算有少少辛苦但都開心。」Gloria又表示自小有畫畫得獎,希望將來有機會開畫展及畫廊。
文:影視組
攝:劉智源

中级会员

中级会员

中级会员