香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 966|回復: 4

亞洲數據無限上網卡係邊買更實惠?

高级会员

而家網上嘅亞洲數據無限上網卡真係種類繁多,一時間都唔知道選擇咩樣嘅產品會更加好。不過無論點樣都好,大家都係希望可以買到價錢更加實惠嘅亞洲數據無限上網卡,咁樣,首先我哋就要解決係邊一個地方買上網卡嘅問題。

唔知道大家而家都係邊度買嘅上網卡呢,實體店定係網絡渠道?對于更加多后生仔來講,佢哋可能更加偏向係網上買亞洲數據無限上網卡,因為足不出戶就可以享受到更加多優質嘅服務,而且可以直接通過平臺貨比三家,搵到一啲價錢更加實惠嘅上網卡。

亞洲數據無限上網卡係邊買會更加好?登錄Cuniq香港網上商店了解一下你可能會搵到一個更加好嘅方案。目前,Cuniq上針對亞洲地區推出嘅上網卡銷售比較好,而且用戶反口都唔錯。好多人都評價聯通呢一個網上商城,推出嘅產品價錢比較實惠合理,而且服務比較好,客服仲可以提供粵語方面嘅服務,有啲唔識講普通話嘅朋友都可以係呢個網站輕鬆選購上網卡。

回顧正題,如果你要買亞洲數據無限上網卡,可以選擇Cuniq上的一款亞洲8日上網卡,屬于一款亞洲多地共用嘅數據卡,用戶可以享有4G網絡,而且係無限數據嘅,擁有呢一張上網卡,用戶可以係亞洲嘅多嘅地方共同使用,其中就包括香港,澳門,臺灣,日本,新加坡,馬來西亞等等,非常適合一啲經常去嘅而且來往唔同地方嘅朋友,無論係出差定係公干或者探親,呢一款上網卡都係非常之啱佢哋用嘅。當然大家最關心嘅自然係上網卡嘅價錢問題,而家網站售價係108港幣,原價138港幣,所以價錢係比較實惠嘅,而且仲可以係多地使用,使用期限長達8日咁耐,相信可以滿足到更多用戶嘅需求。

注册会员

手機上網高用量嘅網友,一直都話上台費好貴,就算用儲值卡嘅網友,之前版主都講過,加陣高速上網 12GB 三十日都要二百蚊!有無可能做到一百蚊樓下?有,最近呢兩張卡做緊推廣,三十日 10GB 用量只收 $49,零行政費,另一張 $99 三十日無限上網,都係零行政費!

亞洲數據無限上網卡係邊買更實惠?  香港旅游 +Sunset 夕陽

注册会员

亞洲數據無限上網卡係邊買更實惠?  香港旅游 +Sunset 夕陽

注册会员

759 阿信屋出售這張亞洲 4G 上網 SIM 卡,包括「亞洲 5 天 4G 任用數據」組合,共用家於指定的六個亞測地區使用 4G 上網,雖然不限流量,但每日超過 500MB 後,會被限速至不高於 128kbps。此外,這 SIM 卡支援 Tethering 熱點分享服務,可使用手機或 Pocket Wi-Fi 作分享。最後,SIM 卡使用後可增值,以選用新日費計劃。不過,要留意非所有 759 阿信屋分店均有售亞洲 4G 上網 SIM 卡,可在此網頁,查詢銷售分店。 (編按:部份 759 阿信屋已無貨,可考慮轉至 Klook 選購 )

中级会员

歐洲上網 – 流動數據及通話 SIM CARD

而家去旅行,用data黎google map搵路、搵交通絕對不可少得,所以當然要張可靠、耐用既上網 sim card。唔少人會問上網應該點搞,尤其一去就去N個國家,去到先買既咭會唔會其他國家用唔到…etc 呢篇係想提供幾個實惠方法比大家既,我唔包保最平,但係起碼係價錢合理。

首先,我唔建議去到當地先買,因為

你無得由一落機就用,歐洲機場唔係個個都有free wifi,萬一有咩變數都無得即刻上網搵方法。
當地 plan 多數貴過香港,而且唔係for跨國用,跨國用既就貴更多,我係荷蘭Lebara係要用5歐買25 MB 7日…真係除左whatsapp / google map (講緊預先download曬D map) 就唔可以再上網…
去到要花時間 locate 間電訊公司出黎,都幾浪費時間,好似去一個景點咁。
有D聽落平,但去到會不明不白地買唔到:
我係西班牙馬德里入 Orange 買好多台灣人話抵玩既數據咭。首先,好多人等,我地行完一個鐘街返去先到我地;接住,佢要用passport登記,搞左一輪後,竟然話我地passport invalid,於是買唔到。最後,我地都係用返Lebara,同時又後悔點解唔香港買定多D SIM CARD黎。
另一個例子,我預先上網搵到一個意大利電訊公司既上網plan幾好,搵到間野後,佢竟然話佢果度無offer呢個plan,於是…繼續捱Lebara搶錢 plan。
伏,我買過德國vodafone寫有1GB流量既sim card,最後用到第2日、125MB就cut左。去到店面問,佢話我已經用左1GB,但我比我手機既data count佢睇,得125MB,條友答:咁係你部機自己話125MB姐。我XXXX。我只係whatsapp google map同上高登,何來1GB?所以,講伏,一定當地買伏,尤其你唔識英文以外既文,有D條款可能miss左。