香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 1269|回復: 5

e神卡果然無令我失望!香港留學期間外遊就選它!

高级会员

聯通網上商城最近又有新動作,新出的e神卡貌似不錯。作為網絡通訊方面的能手,聯通係旅遊卡,上網卡出品方面一直都好有誠意,無論功能,價位,定係開通服務等等,都做得比其他的網站好,呢啲都係我一直選擇聯通嘅主要原因。

今次e神卡的上線,吸引咗唔少人關注,其中就包括我。我從天津來香港讀書已經有好長一段時間了,除咗希望可以學有所成之外,都希望可以係新的環境,了解唔同嘅人和事,希望可以開下眼界。係香港讀書嘅日子除咗學習,就係到處去睇睇,同d朋友仔一起出去玩,當然啦,甚為學生基本係窮遊,唔會真係洗太多錢。

e神卡果然無令我失望!香港留學期間外遊就選它!  香港旅游 +Sunset 夕陽

每次外遊,我都會睇下邊一款旅遊卡好用兼實惠,免得要係上網上面開支太大。之前去過台灣,泰國,都係用的聯通嘅上網卡,價錢實惠,服務又好。今次嘅e神卡唔知道點樣呢?

果然,e神卡無令我失望,對比實體卡,e神卡係無實體卡嘅,咁就代表用e神卡嘅時候,唔需要換卡,只需要掃碼下載e神卡之後啟用就可以了,仲可以免咗實體卡下單物流之間等待嘅時間,全程開通可以通過手機係網上操作,好方便。
咁除咗方便之外,e神卡仲有乜亮點?當然就係價位方面啦,e神卡價格優惠,提供無限量嘅外遊數據服務,去到邊度,都可以享受到無限上網,唔同卡仲支持首用部分流量嘅不限速,日均費用低至6.3港幣,就算係無乜收入嘅學生,都可以負擔,唔會有太大壓力。

另外,e神卡足足有24款卡可以選擇,唔同嘅目的地,唔同嘅定價,聽講以後會增加更多目的地,諗下都覺得期待,以後如果要買外遊上網卡,來聯通就可以了,e神卡方便,實惠,選擇又多,就算係學生哥,都可以靈活選擇。聽講好多係香港留學或者做嘢嘅內地人,都在關注聯通e神卡,好嘢自然人氣高了。
目前,聯通e神卡支持iPhoneXS港澳版的機型,XS、XS MAX以及XR嘅海外版都支持,有部分機型係唔支持使用e神卡的,所以,買之前最好確認一下,可以問一下聯通客服嘅。

中级会员

e神卡果然無令我失望!香港留學期間外遊就選它!  香港旅游 +Sunset 夕陽
「遊世界30日」外遊數據儲值卡(1張) - 8折

中级会员

「歐洲30日」外遊數據儲值卡 (1張) – 8折

中级会员

中级会员

深水埗鴨寮街平買旅行上網數據卡
有見及此 ,今次亦為大家找到一個超實惠的地方 — 深水埗鴨寮街(了解< 深水埗好去處 >) ,令你買到更平宜的數據上網卡!(文末有最新價格)

很多朋友在外遊時,都是專門來深水埗買幾張當地上網卡,比起借wifi 蛋的價錢更平宜、而且水平更穩定!

購買地點
只要各位愛玩生乘坐 MTR 到 港鐵深水埗站,於C2出口,到桂林街,即會看到不同的攤檔,當中有幾間都是賣電話卡的.

中级会员