香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 1549|回復: 5

中國聯通線上自助服務,其實都幾好用

高级会员

因為合約就嚟到期,聽講帶Number轉台優惠會多啲,所以呢排都搵緊轉邊間電訊公司好啲,不過呢兩個星期都係work from home,冇得落街問sales,只好上網格價。搵咗咁多,都係聯通線上自助服務嘅服務態度最好,最方面聯絡,而且可以上網申請轉台,就最終揀咗聯通Cuniq。

中國聯通線上自助服務,其實都幾好用  Phones 手機天下 電腦

搵搵下搵到一個中國聯通好超值嘅plan,本地有10GB 流動數據,過咗10GB仲有限速嘅無限數據,唔會收錢,而且仲跟埋內地電話號碼,同埋500 MB內地數據。而家上網申請,仲豁免埋行政費,實收$80蚊,不過要加埋$9蚊流動服務牌照及行政費比政府,total $89蚊,真係$100蚊有找,啱晒我哋呢啲低用量同冇乜錢嘅用戶。

聯通呢個優惠真係吸引到香港客戶。因為要上網申請先可以豁免行政費,所以我就用返聯通嘅線上自助服務,申請帶Number轉台,都係用咗15分鐘填資料就搞掂咗,之後就免費快遞新嘅電話卡俾我,門都唔駛出,真係幾方便。中國聯通又慳咗人力物力,我又唔使去門市排隊,真係雙贏。

中國聯通線上自助服務,其實都幾好用  Phones 手機天下 電腦

中國聯通喺大陸都好多人用,係香港應該都唔會差,佢地而家網站同埋手機Apps都可以用聯通線上自助服務,你可以24小時去自助完成你需要嘅手機服務,特別係呢個時期,非常適用。

因為我驚有時睇片10 GB爆咗上網會好慢,所以研究下點樣用呢個聯通線上自助服務買數據。$15/ 1GB,唔係特別貴,喺網站㩒幾下就搞掂,希望第日唔會成日買數據啦。至於俾錢可以用信用卡,亦都可以用香港支付寶交電話費,(大陸支付寶都得!)每個月儲返印花。

基本服務,例如查詢賬單,用咗幾多數據,增值繳費嗰啲,聯通線上自助服務都會有。最特別係佢哋撈過界,同一啲網店合作,可以買茶葉同埋紅酒,連士多都同佢地合作,提供折扣優惠,我都順便上去睇吓有冇廁紙賣。

用咗陣聯通線上自助服務之後,其實覺得佢哋嘅自助服務幾全面,而且仲同啲網購合作,甚至搵到士多比折扣,佢哋marketing team 都幾有心,希望佢哋繼續搵多啲優惠。同埋好多長者係跳過左電腦,直接學用手機上網,唔係下下識得login網站用聯通線上自助服務,所以佢地嘅手機Apps都方便咗好多年紀大嘅人。

注册会员

添加比較

中國聯通線上自助服務,其實都幾好用  Phones 手機天下 電腦 More Mobile CSL 萬能年卡 100GB 4Glte本地數據+1000分鐘
(100GB 4Glte本地數據+1000分鐘 365天有效)
[url=]成為第一位評分的人中國聯通線上自助服務,其實都幾好用  Phones 手機天下 電腦[/url]

HK$[size=1.2em]330中國聯通線上自助服務,其實都幾好用  Phones 手機天下 電腦

注册会员

注册会员

China Mobile 中國移動 CMHK Rekanan 香港本地30日4G 無限任用上網卡+100分鐘本地通話
[url=]成為第一位評分的人中國聯通線上自助服務,其實都幾好用  Phones 手機天下 電腦[/url]

HK$[size=1.2em]80中國聯通線上自助服務,其實都幾好用  Phones 手機天下 電腦

注册会员

注册会员