香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 1449|回復: 12

聯通上網方案之日本通話卡新抵價推薦

高级会员

好多人都想去日本,但去之前,要解决好多问题,比如日本通話卡嘅问题,日本通話卡新抵價边度先至有,喺边度先至可以买到價格更加低廉嘅日本通話卡呢?

其实而家喺網上購買日本通話卡已经变得非常之方便,而且選擇又非常之多,通过对比我哋好容易就可以搵到一啲物美價廉嘅产品。例如,今日我哋可以来了解一下聯通香港網上商城嘅产品,了解一下呢度裏面嘅上網卡到底有乜嘢好。

聯通香港網上商城裏面有几款针对日本嘅通話卡,價钱都唔係好贵。例如,一款叫做日本8日通話上網卡嘅产品,網上售價只需要88港币,从原價138港币跌到88港币,对于一部分精打细算嘅朋友来讲,的确係一个唔错嘅選擇。而且呢一张上網卡係無限數據嘅,亦即係話到咗日本,我哋可以尽情噉样上網唔需要限制流量。至于上網速度方面,係前嗰3GB係唔限制速度嘅,超过咗之后速度会根据当地嘅數據限制情况嚟使用,不过应该唔会有问题。

除咗上網之外,呢张卡仲可以用嚟打电話,卡裏边有20分钟嘅免费通話,不过只能够係打畀日本当地或者係内地同香港。我哋到时到咗日本之后,可以通过呢一张上網卡联繫自己嘅亲人报个平安,20分钟嘅时间其实啱啱好,毕竟價钱係比較实惠嘅。

聯通嘅日本通話卡新抵價方案值得大家参考,價钱方面比較实惠,而且用途比較广,係一种非常之啱去日本旅行或者出差,公干嘅上網通話卡。而且而家喺聯通香港網上商城上面仲有优惠,参照优惠價格,我哋仲可以以更加低嘅成本买到更好用嘅日本通話卡,所以点解唔去试一试呢?

中级会员

日本上網卡(SIM卡、電話卡)的種類
上網套餐通常會有使用日數和流量限制這兩項內容,不同MVNO推出的SIM卡使用日數和流量限制可能會不同。使用日數通常有6天、7天、8天、10天、14天、15天、30天等等,最常見和最多人購買的是8天上網卡;而流量限制最常見的有以下三類,第一類是有效期內可以使用固定數量的4G/4G LTE網絡,超過之後仍然可以無限使用3G網絡,但上網速度較慢,例如8天1GB 4G流量、8天1.5GB 4G流量、8天2GB 4G流量、8天3GB 4G流量等等;第二類是有效期內每天可以使用固定數量的4G/4G LTE網絡,當天超過之後可以無限使用3G網絡,例如8天200MB/日4G流量、8天400MB/日4G流量等等;第三類是有效期內無限4G/4G LTE或3G流量。

需要留意的是,MVNO定制的上網套餐除了可以設定流量限制之外,應該也可以設定上網速度限制,所以就算日本4G/4G LTE網絡理論上可以有100甚至200Mbps以上的上網速度,但實際上網速度會少得多,而且不同公司推出的日本上網卡的上網速度可能有差異,甚至同一公司出的不同流量的SIM卡,上網速度也可能有差異。根據網上一些分析,上網速度的快慢可能是受MVNO租用的網絡頻寬和用戶數量這些因素影響,即是如果MVNO租用的頻寬較少,上網速度就會較慢,另外如果MVNO用同一頻寬製作出售的SIM卡太多,亦會因為用戶數太多而拖慢上網速度。

中级会员

中级会员

中级会员

中级会员

聯通上網方案之日本通話卡新抵價推薦  Phones 手機天下 電腦
あなたは大きなバージョンに来て、私は狂った通りにあなたに同行します!

你來大版啦,我陪你去狂街!

中级会员

聯通上網方案之日本通話卡新抵價推薦  Phones 手機天下 電腦

中级会员

買了日本上網卡SIM卡、電話卡就打電話給我啦!衰鬼!

中级会员

我想去日本食拉麵!

中级会员