香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 1053|回復: 3

有左中國聯通嘅月底數據不清零數據卡用唔曬嘅數據都唔...

高级会员

講起月底數據不清零月費計劃,真係要多得我室友嘅推薦。因爲我之前並唔知道中國聯通有月底數據不清零數據月費計劃,所以一直都冇去申請。後嚟仲係室友發現我個個月都用唔曬啲數據,覺得比較浪費,所以就叫我去中國聯通睇下,如果啱嘅話就直接喺網上申請。

有左中國聯通嘅月底數據不清零數據卡用唔曬嘅數據都唔...  香港旅游 +Sunset 夕陽

其實我自己之前都有去其他網站睇過,但係都係冇發現啱自己嘅月費計劃,因為有啲價錢比較貴,有啲又唔係唔清零嘅。冇諗到而家喺中國聯通香港網上商城裏面就真係有。數據不清零意思係今個月用唔哂的數據, 可以最多留多一個月用! 唔會當月清哂! 中國聯通Cuniq網站嘅校園月費計劃有款叫數據不清零,優惠月費一個月先至要HK$118,比我之前喺其他網上睇到個200幾蚊真係平好多,畢竟中國聯通都係一個大嘅網站,平時睇佢嘅口碑唔錯。所以我自己都比較放心喺呢個平台上面申請。

月費係cuniq嘅月底數據不清零數據卡裡面,有12GB香港基本數據,另外每個月仲要補充上個月未用完嘅數據,仲包多內地數據100MB, 有無限本地分鐘,,百幾文竟然有咁全面嘅服務,真係好意外同驚喜囉。中國聯通一直都係有好多優惠嘅,好多人都喺度申請上網卡,價錢合理的,申請速度又好快。我申請嘅時候,唔使自己俾行政費又唔使比本地快遞運費,連內地號碼月費都唔使自己出。總之覺得好多優惠,係好多其他網站都冇嘅。

開通咗呢一個中國聯通嘅月底流量不清零月費計劃之後,我每個月用剩嘅流量都唔使擔心會浪費,真係一個好似為我量身定做嘅一樣!

注册会员

有左中國聯通嘅月底數據不清零數據卡用唔曬嘅數據都唔...  香港旅游 +Sunset 夕陽

csl 即日推出「數據滾滾存服務」,讓用家滾存他們於合約期內的流動數據餘額。透過「數據滾滾存服務」,流動數據餘額於合約期內會自動滾存至下一個月。例如,訂用 6GB 服務計劃的客戶在第一個月僅使用4GB,剩餘的 2GB 將滾存至下一個月,第二個月的總流動數據量便增加至8GB。而在第二個月所累積的流動數據餘額,便會滾存至第三個月,如此類推,至合約期滿。

享用緊「300速」、iPhone及「多人共享」服務計劃的csl. 月費計劃用家。現有客戶不必等待約滿亦可在其服務計劃的餘下合約期內加入該服務。

不過,呢個計劃都有伏,首先,每月最平要俾多 $48,唔簽約更要付 $60,滾存都唔係無限量,若果唔簽約個隻,最多都係 30GB。30GB,超高用量嘅客戶,都唔止呢個數吧。

注册会员

新上台客戶HK$48
(將跟隨服務計劃的合約期限)現有客戶
(於合約期內)HK$48
(將跟隨服務計劃的合約期限)現有客戶
(自由約)HK$68
(自由約)*滾存期限整個合約期適用於滾存流動數據的類別l   所有服務計劃內可享用量
l   任何數據增值用量
l   任何額外HK$150/10GB數據組合

注册会员

獲得嘅 HK$200 現金獎賞將會直接注入你嘅「自由鳥」帳號。以每加購 10GB 要 100 蚊計,
即係話你可以免費加購到 20GB 數據返來慢慢用。成功推薦越多獎賞亦會更多,認真著數啊 !

二:「數據P2P」,自已用唔晒可射畀朋友
只要每成功推薦一個朋友就可以最多換得 20GB 免費數據,你可能已經覺得好爽。不過未夠。
筆者覺得「自由鳥 Mobile」喺香港首家開創嘅「數據 P2P」更加吸引。因為一班朋友或家人當中,
總有人用得多數據有人用得少。有咗呢個服務之後,大家就可以互射 Data。
即係話你用唔晒可以將數據轉移畀朋友,而朋友用唔晒又可以轉移畀你。
咁就唔使就住就住,差唔多無哂 Data 嗰時就可以問朋友要。