香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 784|回復: 3

我來講講亞洲上網卡怎麽購買比较劃算!

高级会员

針對亞洲上網卡怎麽購買比较劃算嘅問題,我個人認為自己係比較有經驗嘅,主要係因為我成日都會去旅遊,衹要一有時間就會經常到處去,所以對於上網卡嘅問題,我自己試過好多方案。經驗累積起來,自己就成為咗一名老手,可以為大家提供或者解決亞洲上網卡怎麽購買比较劃算嘅問題。

首先我個人覺得亞洲上網卡嘅話喺網上買會比較平,主要係因為而家好多平臺都有上網卡銷售,貨比三家,搵到一啲比較好嘅品牌,我哋基本就可以搵到啱自己嘅上網卡。噉樣就唔使自己到處搵,或者去實體店裏面搵,有啲時候實體店係冇呢一類型嘅產品嘅。

亞洲上網卡怎麽購買比较劃算?除咗優先喺網絡上面買之外,大家仲可以關注一啲比較知名嘅牌子,或者係做得比較耐嘅平臺,比如中國聯通香港網上商城。相信好多人都聽過呢個名,中國聯通嘅卡好多人都喺度用。我自己都一直用開中國聯通嘅上網卡,一係因為佢嘅上網卡價錢比較合理,會唔會太貴,二係因為中國聯通嘅服務比較好,我覺得佢哋嗰度嘅客服好專業而且特別有禮貌,仲有粵語客服可以講廣東話嘅。有陣時搵到一個可以溝通得更加順暢嘅平臺,買野買起身都會更加得心應手。

當然,而家中國聯通網上商城上面都有好多唔同類型嘅亞洲網卡,包括我哋大中華,仲有新加坡,東南亞等地區嘅上網卡都有,價位方面比較多,不過一般都唔會太貴,就算學生都可以買,我就經常買。因為我覺得中國聯通嘅亞洲上網卡方案唔錯,所以喺呢度就推薦俾大家。當然啦,眼見為實,大家最好可以自己去中國聯通網上商城瞭解一下,或者可以直接諮詢客服,佢哋一定會為你提供更加詳細嘅方案。

新手上路

我來講講亞洲上網卡怎麽購買比较劃算!  Phones 手機天下 電腦

新手上路

中國聯通新出品「亞洲多國8日/2GB(+限速任用)無限上網卡」

即買即用、開啟數據漫遊即可使用
4GLTE/3G 8日2GB流動數據流量適用於香港及亞洲多國
指定適用國家及地區:柬埔寨、香港、印尼、澳門、馬來西亞、泰國、菲律賓、老撾(3G)、新加坡、韓國、台灣 及 日本
2GB高速數據量用完後可享用限速任用(不低於256kbps)至8日有效期完結為止
只需連接互聯網即可啟用SIM卡
三合一SIM卡,適用於任何上網裝置/手機
可連接FACEBOOK、whatsapp、Line、IG及Twitter等網站及手機APP
可分享數據使用(只限首2GB)
SIM卡由啟用日期起計,有效期為8日
只提供上網服務,不設語音及短訊服務
最後啟用日期為:2018/12/24

新手上路

我來講講亞洲上網卡怎麽購買比较劃算!  Phones 手機天下 電腦