香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 1066|回復: 8

內地30日上網卡多少錢?Cuniq上網卡价錢实惠又好用!

高级会员

好多人都问內地30日上網卡 多少錢,其实呢個问题需要根據唔同嘅網站出售嘅上網卡方案来定,因為有啲網站嘅上網卡可能会比較贵,但係有啲網站就可能会比較实惠。所以噉就要求我哋係了解內地30日上網卡 多少錢嘅時候需要综合对比,货比三家,先至可以搵到一個更好嘅方案。

有唔少人都覺得而家喺Cuniq香港網上商城上面嘅内地上網卡价錢比較低廉合理,可能係因為呢一個平台本身就係一個大網站,再加上产品类型比較多,所以一直都有比較好嘅评价。有唔少朋友,如果需要喺内地或者香港澳门等等其他几個热门嘅区域工作,探亲嘅話,都会优先選擇通过呢一個網站購买上網卡。噉样,Cuniq上面嘅內地30日上網卡 多少錢?

通过了解发现目前網站上面有一款30日嘅内地上網卡,总体来讲性价比唔錯,相信可以满足到好多朋友仔嘅需求。目前呢款上網卡嘅售价係148港币,原价240港币,優惠咗唔少,啱晒一啲追求精打细算嘅朋友選擇。另外呢一款卡嘅亮点就係可以喺四個唔同嘅地区上網,包括内地,香港,台湾同澳门,亦即係話我哋可以喺上面任意一個地区上網使用呢一款卡,而且喺上網方面唔使担心流量唔够用嘅问题,因為呢一款产品係无限數據嘅,点用都得。係30日嘅使用期限裏边,用户可以尽情上網,唔单止可以发图片睇视频,甚至速度如果支持嘅話都可以睇电影,当然具体要根據唔同地区嘅上網流量限制,速度都会有唔同,不过一般都唔会影响太大。

对于中意呢一款卡嘅朋友,即使係30日嘅使用期限过左之后亦都可以去充值,因為呢一款卡有增值功能,过期之后都同样可以通过充值使用。到時候有需要嘅朋友可以直接喺中國聯通網上商城裏面操作,有唔明白嘅地方可以直接咨询客服,呢一個網站比較特别可以提供粤语客服,所以喺呢度你除咗可以了解內地30日上網卡 多少錢外,仲可以咨询更加多嘅关于上網卡嘅问题。

注册会员

內地30日上網卡多少錢?Cuniq上網卡价錢实惠又好用!  World Travel 世界旅遊

注册会员

免翻牆的大陸上網卡一向唔平,而且多數不設無限上網,用到 1GB、2GB 就即刻玩完。CUniq(中國聯通香港)近日推出兩款新卡算係幾吸引,大陸 4G 無限上網 15 日,HK$70 就有交易,每日平均唔使 HK$5!

兩款新卡為「廣東及香港 3 日上網卡」及「廣東及香港 15 日上網卡」,大陸收中國聯通 4G 網絡,不過數據流量並非全中國通用,大陸流量只可在廣東省,包括:廣州市、深圳市、珠海市、汕頭市、佛山市、韶關市、湛江市、肇慶市、江門市、茂名市、惠州市、梅州市、汕尾市、河源市、陽江市、清遠市、東莞市、中山市、潮州市、揭陽市、雲浮市。

注册会员

高鐵香港段首班車直擊!車內免費 Wi-Fi 直上

內地30日上網卡多少錢?Cuniq上網卡价錢实惠又好用!  World Travel 世界旅遊

注册会员

高鐵香港段今日(9 月 23 日)正式通車營運,首班車在早上 7 時於西九龍站開出,前往深圳北站。ezone.hk 記者購買了高鐵香港段首班營運列車車票,於早上 6 時 30 分左右開始入閘並進行通關程序,而首班車準時於 7 時開出。首班高鐵營運列車開出後數分鐘,記者開啟手機 Wi-Fi 功能,打算接入車廂中的 MTR Free Wi-Fi 免費上網服務,發現香港段僅可免費使用 15 分鐘。記者其後關閉流動數據,確保手機正使用車廂內免費 Wi-Fi 上網,再嘗試接入 Instagram 及 Facebook 等,均見成功,而當時高鐵「動感號」列車是在香港境內行駛中。

【其他報道】買 iPhone XS、XS Max 即慳 HK$550!教你最抵入手法

及後當高鐵列車進入內地段,記者重新再次用手機接入車廂內的免費 Wi-Fi,並關閉 SIM 流動數據,測試能否使用 WhatsApp 及 Facebook 等。值得一提是,當列車進入內地段時,接入車廂免費 Wi-Fi 的介面,跟在香港段時的不同,而且用戶需要進行驗證 WeChat 或手機號碼,才可登入 Wi-Fi。成功接入車廂免費 Wi-Fi 後,結果是成功經 WhatsApp 傳送及接收訊息,但內地段 Wi-Fi 是不能瀏覽 Facebook。高鐵首班營運列車大概於 7 時 20 分到達,即由西九龍站至深圳北站,花了 20 分鐘。

注册会员

中级会员

中级会员

中级会员