香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 910|回復: 3

香港上網卡月費计劃边种好?中國聯通两大月費計劃任您选!

高级会员

香港係一個非常之繁荣嘅地方,每年都吸引好多来港工作或者读书嘅朋友。不过係唔到香港之前,好多朋友都需要首先介绍係香港本地上網嘅问题。主要係因為如果用异地卡嘅話上網費用比較高,再加上喺香港工作或者读书,所以提前選擇一個啱自己嘅香港上網卡月費计劃,相信可以為接下来你喺香港度过嘅時间提供一個更加便捷的使用方案。今日我哋就嚟了解一下香港網上商城纯嘅香港上網卡月費计劃,睇一下呢一個通訊網站裏面有咩样嘅产品更加啱我哋選擇。

如果按照性价比分析嘅話,而家喺Cuniq香港網上商城上面嘅香港上網卡月費计劃主要有两种,而且都係比較啱喺香港工作或者长期逗留嘅朋友選擇。首先第一個係本地4G數據无忧計劃,呢一個香港上網卡月費計劃主要係针对一部份上網需求比較大嘅用户,有咗呢一個方案,佢哋喺香港就可以尽情噉样上網,享受无限上網服务。而且呢一個月費計劃针对唔同嘅方案仲有數據用量赠送,唔单止可以无限上網同時仲可以享有一定通話時长嘅香港本地通話分鐘。

第二個香港上網卡月費計劃係本地數據唔清零計劃,呢個上網方案价錢比較实惠,一個月只需要35港紙就可以享受1GB嘅上網流量,仲有1600分鐘嘅香港基本通話時间,另外仲包括50MB内地數據用量。即使到咗月底之后,數據用量冇用晒都唔使担心会嘥咗,因為數據係唔清零嘅。

呢两個香港上網卡月費計劃都可以供大家選擇,我哋可以根據自己嘅上網同通話需求選擇唔同价錢嘅产品,有乜唔明嘅話可以直接咨询中國聯通上面嘅客服,可以提供中文粤语同普通話服务。

中级会员

China Mobile 中國移動 中國移動香港4G 365天 18GB+1200分鐘本地+300分鐘IDD致電國內

HK$188-198

中级会员

3HK 和記3 萬能年卡 42Mbps 40GB 4G 數據 (20GB香港+20GB 5大社交媒體數據 ) + 2000分鐘通話 (可作數據分享)
(本地話音通話/分鐘:2000 本地流動數據:40GB((20GB香港+20GB 5大社交媒體數據)

HK$150-198

中级会员

香港上網卡月費计劃边种好?中國聯通两大月費計劃任您选!  手機頻道