香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 5320|回復: 3

最好用嘅大灣區月費數據計劃 聯通莫屬!

高级会员

如果要講最好用嘅大灣區月費數據計劃,可能好多商務人士都會覺得係聯通嘅ONE大灣區共享計劃,因為好多人用過都話好。無論從價位定係數據服務方面都可以充分解決來往大灣區商務人士嘅實際需求,滿足佢哋喺唔同地區嘅上網需求,同時又可以為佢哋提供更加完善嘅當地通話服務。

聯通一直以來都企係消費者嘅角度去思考問題,定制出唔同類型嘅月費數據計劃,希望可以通過完善服務,進一步降低價格,為更加多消費者提供一套完善嘅多地共用數據計劃,ONE大灣區共享計劃就係其中嘅代表。

最好用嘅大灣區月費數據計劃 聯通莫屬!  香港购物 + 銀行服務

作為一個備受歡迎嘅大灣區月費數據計劃,ONE大灣區共享計劃擁有當前來往香港廣東澳門三地商務人士所需要嘅一切服務,無論係通訊方面定係上網方面。例如喺打電話方面,呢個計劃就可以選配內地號碼,一卡兩號,網上申請仲可以免除內地號碼月費,可以直接打出打入,仲可以接收短信,對於長期喺廣東做嘢同時又要喺香港同澳門三個地方之間經常有生意往來嘅朋友就非常之方便,一卡兩號,出門,就唔使換電話卡!

至於喺數據方面,聯通嘅ONE大灣區共享計劃同樣可以為用戶提供更加滿意嘅上網服務,對應唔同價位嘅數據計劃包含唔同流量,有多有少。喺指定合約期裏面仲可以獲得雙倍數據服務,另外部分月費計劃仲會贈送大灣區限速數據無限任用服務。對於好多商務人士嚟講,聯通嘅ONE大灣區共享計劃性價比非常之高,而且仲有好多折扣優惠添,所以係必入嘅大灣區月費數據計劃!
不愧係最好用嘅大灣區月費數據計劃!有興趣嘅朋友可以登陸聯通官網睇下!

注册会员

最好用嘅大灣區月費數據計劃 聯通莫屬!  香港购物 + 銀行服務
市面上的電訊供應商不斷推出各種網速的電話上網數據組合計劃,而這些計劃中又有甚麼隱藏的魔鬼條款要留意? 電話上台的合約通常以年計,而合約期中又不能中斷。想每月暢快上網, 事前準備功夫當然要做到足,務求選擇最適合自己的上網Plan。揀之前最重要睇清自己的需要,例如信號穩定還是價格使宜但多數據流量!等MoneyHero幫你比較各大供應商嘅上網月費Plan,幫你做個精明的消費者!(2020年3月更新)

注册会员

[tr=rgb(248, 248, 248)][/tr]
5G上網月費計劃
電訊 供應商
3HK
CSL
CMHK
價錢
HK$388/100GB
HK$498/150GB
HK$298/100GB
平均1GB價錢
HK$3.88
HK$3.32
HK$2.98
行政費
HK$18
HK$18
豁免
通話分鐘
無限
無限
無限
超過計劃數據額後的速度
任用4.5G全速數據
任用
數據降速至不高於 2Mbps
任用
數據降速至不高於 5Mbps
附加數據
HK$388/100GB
HK$10/2GB
HK$30/5GB
平均1GB價錢
HK$3.88
HK$5
HK$6

注册会员

可能好多商務人士都會覺得係聯通嘅ONE大灣區共享計劃,因為好多人用過都話好。無論從價位定係數據服務方面都可以充分解決來往大灣區商務人士嘅實際需求,滿足佢哋喺唔同地區嘅上網需求,同時又可以為佢哋提供更加完善嘅當地通話服務。澳洲幸运20走势图