香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 541|回復: 7

碧咸陷公關災難頹爆隊酒

注册会员

碧咸陷公關災難頹爆隊酒  中港新闻美職球隊國際邁亞密訪港踢表演賽,惟矚目球星美斯及蘇亞雷斯均缺陣,引來大批球迷噓爆嗌回水,班主碧咸即化身「最強公關」,親自繞場一周拍手掌,又大方與衝入球場的球迷合照,但仍未能平息民憤。有讀者爆料指昨晚10至11時,於酒店頂樓餐廳野生捕獲碧咸,見他一臉愁容目無表情,之後更頭耷耷表現頹爆,並在酒局上借酒消愁,明顯受早上的公關災難困擾,身旁坐有「軍師」,相信正商討如何拆彈。

注册会员

碧咸陷公關災難頹爆隊酒  中港新闻

注册会员

美斯抵達日本即露微笑

注册会员

注册会员

中级会员

出唔起錢又想轉危為機,唔好再吟吟沉沉,免費醒多條好橋畀你:
受重傷嘅美斯經過香港呢塊福地後不藥而癒,去到日本幾生猛,足見香港真係一塊福地!

中级会员

阿根廷球王美斯喺周三(7日)晚熱身賽國際邁亞密作客神戶勝利船,即使後備上陣踢咗30分鐘,但仍然因一件事惹起當地球迷不滿,皆因兩隊打和0比0,需要互相12碼,呢位36歲前鋒竟然冇份主射,場內立即噓聲四起,繼早前訪港「齋坐」後,再次激起「民憤」。

美斯以往踢球會或者阿根廷國家隊,當需要互射12碼分勝負,佢通常獲安排首輪操刀,包括上屆世界盃8強對荷蘭、決賽對法國,美斯都係阿根廷第1位主射球員,佢加盟國際邁亞密後,上年8月盃賽對FC達拉斯、拿舒維爾、FC辛辛那提,美斯都係身先士卒,為國際邁亞密首輪操刀。

當日本球迷拎定相機,準備影美斯今場熱身賽主射12碼一刻,卻一直等唔到,日本傳媒指完場時,出現大量噓聲,好多球迷不滿國際邁亞密教練馬天奴唔畀美斯率先主射12碼。

另外,日本傳媒指今場只有28,614人入場睇波,令可以容納68,000名觀眾嘅出現大量空位,亦遠低於上年6月神戶勝利船對巴塞隆拿嘅47,335人入場,更加比唔上上年7月橫濱水手對曼城,當時有61,618人入場。

中级会员

國際邁亞密喺周三(7日)晚熱身賽互射12碼不敵神戶勝利船,出現爭議性一幕,國際邁亞密中場羅拔泰萊射失,美斯唔止冇表達失望,或者安慰隊友,反而大笑,令人覺得佢對自己人幸災樂禍,結果遭到網民瘋狂批評,甚至有人要求國際邁亞密同呢位阿根廷球王解約。

當時羅拔泰萊勁射中楣彈出,成為今場首位射失嘅國際邁亞密球員,鏡頭影到美斯開懷大笑,引來網民大肆評擊,包括話:「令人作嘔嘅球隊領袖」、「國際邁亞密應該立即同佢解約,太荒唐了」、「咁都笑得出,令人噁心嘅男人」、「隊長冇可能做出呢種事,毫無羞恥之心」。