香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 658|回復: 2

飲酒後會變成邊種人?

注册会员

有啲朋友次次飲咗酒就喊,甚至狂鬧人,搞到人人怕咗佢,其實一個人飲酒後嘅表現,反映出佢嘅內心世界同現實生活間嘅微妙關係。下次不妨趁呢個機會,將身邊嘅人逐個睇真啲.
飲酒後會變成邊種人?  Ladies World 女性世界
飲酒後,佢通常會:

A. 爆喊

B. 喪笑

C. 閙爆人

D. 瞓覺

E. 心事停不了

注册会员

分析:

A. 爆喊=懷才不遇型

呢類人心思細密,觀察力強,重視友誼。不過佢哋心胸唔夠廣闊,好介意人哋點睇佢,經常為咗啲小事而耿耿於懷。佢哋生活並唔如意,有好多委屈,總係覺得自己懷才不遇,好唔甘心。

B. 喪笑=樂觀面對型

呢類人性格開朗,心胸廣闊,擅於同人溝通,對朋友、同事都好講義氣。佢哋熱愛生活,亦好識得認清現實,擁有正面嘅人生態度,對未來抱持信心,就算一時失意,都有能力收復失地。

注册会员

C. 閙爆人

呢類人性格內向,好重視私隱,成日好似有好多秘密咁,佢哋自尊心好強,好怕俾人睇唔起,平時說話唔多,只會同信任嘅人講真感受。佢哋經常覺得自己走投無路,對未來零信心,覺得就算有好嘢都輪唔到自己。

D.  瞓覺

呢類型嘅人心胸廣闊唔記仇,亦唔會同人斤斤計較,雖然佢哋性格隨和、好易相處,但又唔會同人有太多交流。生活上,佢哋通常都算順風順水,無咩大挫折,而且佢哋本身都好易滿足,要求唔高,唔會對將來抱有不切實際嘅幻想。

E. 心事停不了

呢類型有思想、有見解,但平時唔係好鍾意表達自己或隨便俾評價,佢哋個性內向,唔鍾意成為目光嘅焦點,亦唔太鍾意冒險,飲咗酒先會分享個人睇法。呢類人安於現狀,生活唔會有大起大跌。