香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 489|回復: 3

愛情片 觀眾遇「雪崩」一身泡

注册会员

愛情片《一閃一閃亮星星》搞戲院飄雪效果出事 觀眾遇「雪崩」一身泡

內地睇戲多花臣,早排先有戲院推出一邊打邊爐一邊睇戲嘅玩法,而家又有新搞作。

內地愛情片《一閃一閃亮星星》近期上映,其中一個賣點係喺12月30日13點14分嘅「下雪場」場次,會配合劇情,喺尾聲出現飄雪效果(查實係細細粒嘅泡泡),成功製造話題,而「下雪場」嘅戲飛一早賣晒。

愛情片 觀眾遇「雪崩」一身泡  娛楽新闻

注册会员

真係好浪漫呀……本來。有網民喺小紅書分享,部份影院嘅飄雪效果操作不良,結果有觀眾一身都係泡,好似沖泡泡浴咁,仲形容人地「遇上雪崩」。

注册会员

《一閃一閃亮星星》本來係一套網劇,故事以三十歲女子林北星意外重返十八歲,本來想重考高考追夢,但因為一個叫張萬森嘅高材男生而打亂計劃。後來,張萬森意外身亡,林北星於是著手調查萬森死因,先發現當年素不相識嘅萬森原來對自己痴心一片。劇集版《一閃一閃亮星星》2022年推出時頗受歡迎,劇中張萬森為咗林北星而死,林北星一個人喺雪夜街頭講「張萬森,下雪了。你還好嗎,我好想你啊」,令唔少觀眾動容。片商見反應好於是開拍電影版,故事改為由高中時嘅張萬森角度出發,因為一場演唱會意外而令林北星遭遇不幸,今次到張萬森穿越時空回到出事前。落雪橋觀眾buy,宣傳公司於是以呢個綽頭搞「下雪場」吸客。

注册会员