香港東亞織髮 East Asia Hair Weaving

香港自由行-論壇

查看: 881|回復: 4

我校女生一回頭嚇死河邊果隻牛

新手上路

積積復積積,唔識就唔識,測驗夠刺激,居然無題識,上堂聽唔識,
搗亂多款式,自修一樣識,睬佢都生積,午膳食下飯,噴飯是奇蹟,
小息去打波,波餅向面擊,到響上堂鐘,秩序又唔識,老師話放學,
立刻飛奔即。日日返學愁更愁,老師講野無離頭,我就聽到似夢游,
次次批評無理由,功課多到似報仇,做野做到似撈頭,課外活動無睇頭,
冇得去玩悶過頭。校花校草出風頭,永無我份冇理由。老師真係老過頭,
講書內容好陳舊。擦鞋擦到似隻狗,放學齊齊去跳樓。溫書考試為出頭,
派成績表縐眉頭。滿江紅兼操行差,對住阿媽喊晒口。為求阿媽收下手,
打到塊面變豬頭。返學放學冇時休,讀多幾年變白頭...
返學為左乜,日日被糟質,功課都係抄,一係就唔交,返學等放學,
放學飲可樂,打鐘各自飛,就咁又一Day~生係中國人,
死係中國魂~~要我學英文,梗係冇可能~~英文唔合格,更顯我性格~~
數學唔合格,老師負全責~~中文唔合格,我都冇辦法~~
考試考得好,全靠隔離好~~考試考唔好,隔離唔識做~~
這個中國人,真係失禮人~~叫佢學中文,佢話佢低能~~
叫佢學英文,佢話冇可能~~叫佢學計數,佢話會頭暈~~
考試考得好,全靠運氣好~~

新手上路

考試考唔好,完全意料到~~唔駛睇相佬,大家估得到~~這個中國人,乞食爭遲早~一落樓梯,二樓仆底,三個筋斗,
四腳朝天,五塊膠布,六個傷口,七時入院,
八時釘蓋,九時出殯,十分墟陷。平日不用功,
考試望天空,試卷交上台,鴨蛋掉下來.從前開賭擋,
疑是十三張,舉頭標冷汗,低頭輸清光。返學須知(必讀)返學九個月,
怨聲已不絕:晨早六點九,趕住著衫走:路口等小巴,
車費又再加:行到校門口,仲有幾層樓:
返到班房內,竟然冇人在:聽到人示愛,遲到又要再:
今日第一堂,學生已發狂:漏帶一本書,九族都要誅:
科學孖連擊,難到你唔識:跟住中文堂,擦鞋仔最忙:
最後英文科,變晒做睡魔:
返學等放學,放學飲可樂,天空飄著小雨絲,似在嘲笑我的癡,
為何妳那麼自私,狠心讓我空相思。攪盡腦汁寫的詩,
滿腹心酸有誰知,只見豬頭和%$@^%$#!盯著螢幕讀此詩。
一看試卷,兩眼無神,三思不解,四肢無力,五臟俱焚,
六神無主,七竅生煙,八面受敵,九死一生,十分痛苦,
百事待舉,萬事休矣,不如歸去。我校女生一回頭,嚇死河邊果隻牛。
我校女生二回頭,全校男生一齊嘔。我校女生三回頭,全球色魔齊跳樓。
我校女生四回頭,黃河從此不再流。我校女生五回頭,大慶油田不出油。
我校女生六回頭,浮游生物不浮游。我校女生七回頭,碧咸要打乒乓球。
我校女生八回頭,和尚洗頭用漂柔。我校女生九回頭,豬排侵占我地頭。
我校女生十回頭,人人逃離這地球。我地讀書好難做,
成日惡補中英數,又怕Miss打報告,政府都要賣廣告。

新手上路

子:「爸爸,『形而上學』這句成語是什么意思?」
父:「啊,『形而上學』嘛就是說假話。」
子:「怎么個講法呢?」
父:「就是說,形式上看你上學去了,實際上你在逃學。」
子:「我,我沒有逃學,只是有一回想逃學。」
父:「哎,這就叫思想上『形而上學』嘛!

注册会员

甲:“你上高中的时候被请过家长没?”

乙:“请过一次!”

甲:“为什么?”

乙:“把校花给糟~蹋了。”

甲:“,,那你当年还挺牛X呀!”

乙:“牛啥呀!我当年只是闻不惯我们校花那个味儿。”

甲:“怎么,有狐臭。”

乙:“狐臭,,,我说的是校花是栀子花。”

甲:“......”,,

中级会员

公元前209年,陈胜吴广在大泽乡起义,掀起了秦末战乱。
但鲜为人知的是,他们还写过打油诗:

远看石塔黑乎乎,

上面细来下面粗;

有朝一日翻过来,

下面细来上面粗。

后来,军阀张宗昌《游泰山》时,改写了一下:
“远看泰山黑糊糊,
上头细来下头粗。
如把泰山倒过来,
下头细来上头粗。”